Vores historie

Vi har skabt den **Den Stærkeste Forbindelse** i mere end 125 år

Siden 1896 har vi designet og produceret specialiserede kvalitetskomponenter og industriprodukter, som forbinder rør og slanger for sikkert og effektivt at dosere, regulere og transportere væsker fra A-B.

Gennem vores kompromisløse holdning til materialer og funktionalitet, leverer vi professionelle og langtidsholdbare løsninger til vitale industrier i form af koblinger, spule-pistoler samt systemløsninger til industri- og sanitetsopgaver.

Vi er konstant udviklende fremfor afviklende. Fordi vi vil være den koblingsproducent i Norden, der går forrest for at fremme kvalitet og bidrage til en bæredygtig verden ved at yde et reelt og målbart bidrag til Verdensmål nr. 6. Og fordi vi ved, at kun ved at turde søge forandringen, kan vi sikre, at vi også forbliver relevante de næste 125 år.

Så det gør vi hver eneste dag, når vi møder ind på kontoret, hos vores kunder eller på værkstedet. Vi tror nemlig på, at originale koblinger er forudsætningen for at skabe DEN STÆRKESTE FORBINDELSE – mellem materialer, mennesker og miljøet.

125+
års erfaring
20
medarbejdere
45
lande
300+
forhandlere
Vi er til at regne med

Ordentlighed og pålidelighed er helt fundamentale og ledende principper for vores forretning. Det vil du også hurtigt opleve, når du møder os. Som essentiel producent og leverandør til vitale erhverv, er vi vores ansvar meget bevidst. Samtidig er vi heller ikke blege for at sige, at vi ved hvad vi laver. Kyndighed og driftighed ligger nemlig dybt i vores DNA. Vores enestående brancheindsigt, tekniske viden, og håndværksmæssige know-how bygger nemlig på mere end 125 års praktisk erfaring – og vi bygger på ovenpå hver eneste dag.

Vi gør det nemt

Vores vedvarende dedikation til at gøre tingene mindre komplicerede, skyldes en grundlæggende tro på, at vi er til for vores kunder. Af samme grund stræber vi også altid efter at gøre deres liv lidt lettere. Det gælder vores tilgængelige rådgivning og kundeservice, vores moderne og fleksible forretningsset-up og ikke mindst vores brede program af professionelle løsninger målrettet branchespecifikke opgaver – med variationsmuligheder som sikrer maksimal fleksibilitet i forhold til formål, anvendelse og kompatibilitet med relevant tilbehør.

Vi vil det bedste

For vores kunder, omverden og hinanden. Med mere end 12 årtiers erfaring er vi snarere undtagelsen end reglen på ethvert marked. Vi tror på, at vores standhaftighed skyldes en urokkelige tro på kvalitet, bæredygtighed og langtidsholdbare løsninger – og ikke mindst et kontinuerligt fokus på hygiejne og miljøhensyn. Vi vælger ikke altid den lette løsning, men du kan være sikker på at du altid får den bedste løsning. Vi bruger nemlig al vores viden og erfaring til at forstå din situation og sikre den helt rigtige løsning til dine behov.

Kompromisløs kvalitet og innovation siden 1896

Virksomheden blev etableret i 1896 i København af gørtler Valdemar Nielsen under navnet Vald. Nielsens Metalvarefabrik. Virksomheden udviklede sig støt og roligt under familien Nielsens ejerskab frem til slutningen af 60'erne.

På grund af pladsmangel, blev det besluttet at flytte fabrikken til mere tidssvarende lokaler i Haderslev. Her blev der i 1969-70 bygget en moderne fabrik, der fra starten var beregnet til industriel produktion. I denne periode begyndte de Originale NITO koblinger at få en stadig stigende andel af virksomhedens omsætning. Andre innovative produkter fra denne periode var NIF gashaner, OPAL brusere, TOKANI drikkeventiler.

I forbindelse med et forestående generationsskifte i starten af 1980erne blev virksomheden overtaget af NKT A/S og blev derefter et fuldt ejet datterselskab i A/S Fisker & Nielsen (Nilfisk Gruppen). Under dette ejerskab blev navnet i 1985 ændret til Nitodan A/S. Dermed kom virksomhedens navn også til at afspejle hovedproduktet. I dag hedder firmaet NITO A/S.

Som et led i ændrede strategier i NKT gruppen, blev virksomheden solgt fra i 2006 til Vikan A/S. Fra 1995–2006 var ejerkredsen forskellige investorer med base i Sønderjylland. I 2018 solgte Vikan A/S virksomhenden til adm. direktør Martin Kragh som den dag i dag fortsætter arbejdet med at videreføre arven og videreudvikle NITO's eftermæle.